Moeder betaalt ‘laagste prijs uit de historie’ voor een 7-persoons maaltijd op Tenerife

De inflatie stijgt de pan uit en de kosten worden elke maand duurder. En dat doet pijn voor veel Nederlanders. Huurprijzen omhoog, zorgpremie omhoog. Mensen kunnen geen huis meer kopen. Het zit ons allemaal niet mee. Of het nu gaat om boodschappen doen, kinderopvang, uit eten gaan of een leuk dagje uit naar een pretpark, overal zijn de prijzen gestegen.

Stijgende prijzen

6 euro voor een biertje op het terras is natuurlijk te gek voor woorden. Het is bijna verander in een luxe die maar weinig mensen zich nog kunnen veroorloven. Uit eten gaan in een sfeervol restaurant wordt dan helemaal een uitdaging. En hoewel een avondje bij de McDonald’s misschien wel betaalbaar is, is dat niet altijd waar je op hoopt als je uit wilt.

Daarnaast wil je ook je zuurverdiende centen opzij kunnen zetten om op vakantie te gaan. En als je dan op vakantie bent, is het fijn als je daar ook af en toe buiten de deur kunt eten. Gelukkig zijn de prijzen voor uit eten gaan op veel plekken in Europa een stuk lager dan in Nederland.

Spotgoedkoop eten op Tenerife

Een goed voorbeeld hiervan is de ervaring van Gemma op Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Ze ging daar met met haar gezin van 7 uiteten en was behoorlijk verbaasd over de lage rekening die ze gepresenteerd kreeg. Volgens Gemma was ze compleet verrast en kon ze nauwelijks geloven hoe weinig ze hoefde te betalen.

Hoewel ze met zeven mensen aan tafel zaten, bestelden ze slechts vier maaltijden en drie drankjes. Het lijkt erop dat de kinderen hun maaltijd hebben gedeeld, waarschijnlijk omdat ze niet in staat waren een hele pizza op te krijgen. Is het dan echt zo verrassend dat de rekening zo laag uitviel in deze situatie?



Scroll naar boven