Politieagent schoot de aangelijnde hond van Anthonie door z’n kop: “Luna was niet gevaarlijk”

Een leuke avond bij moeders en vaders veranderde in een regelrechte nachtmerrie. Anthonie en Audrey waren met hun hond Luna aan het wandelen toen er plotseling een kat uit de bosjes dook. Dit resulteerde in een gevecht tussen de twee dieren, waarbij het de eigenaren niet lukte om de dieren los van elkaar te krijgen.

Autoriteiten grijpen in

Toen de politie aankwam probeerden ze het beest onder controle te krijgen met een taser, maar het mocht niet baten. Tot overmaat van ramp werd er vervolgens twee keer op de pitbull geschoten: “Ze wilde naar me toe komen, maar toen schoot de agent haar recht door het hoofd.”

“We waren op weg naar mijn moeder voor een simpele kop soep toen er opeens een kat op Luna’s hoofd afstormde,” vertelt Audrey aan Hart van Nederland. “Uit reflex pakte Luna de kat vast. We hebben alles geprobeerd om de dieren te scheiden, maar het lukte niet.”

Hond rent naar baas voor veiligheid

Na het eerste schot, waarbij Luna gewond raakte, probeerde ze veiligheid te zoeken bij Anthonie, legt hij uit. “Maar op dat moment werd er opnieuw geschoten, recht door haar hoofd.” Audrey stond op slechts een meter afstand toen ze het fatale schot zag. En dat heeft grote impact gemaakt:

“Het doet zoveel pijn. Het is niet zomaar een hond die nu weg is, het was mijn beste vriend. Je maatje. En dat is van je afgenomen, gewoon omdat een kat besloot onze hond aan te vallen.” De reden waarom de agent een tweede schot loste, blijft voor de eigenaren een mysterie.

Alle foto’s zijn slechts ter illustratie. Bron: Pexels/stiv xyz



Scroll naar boven