Grootschalige zoektocht naar vermiste Diana (49) gestart op Spaans eiland

De 49-jarige Diana Birza uit Groningen is al tien dagen spoorloos verdwenen op het eiland La Gomera, een van de Canarische Eilanden. Haar vrienden maken zich ernstige zorgen en zijn een inzamelingsactie gestart om een gespecialiseerd zoekteam van de stichting Signi, uitgerust met speurhonden, naar het eiland te laten afreizen.

Zoektocht naar Diana Birza

Diana’s laatste bekende locatie was haar verblijf, waar haar persoonlijke eigendommen, zoals haar telefoon, sleutels, creditcard, en paspoort, zijn teruggevonden. Daarnaast werden er ook steentjes en andere voorwerpen aangetroffen. Haar gehuurde auto werd op 7 september gevonden nabij Roque de Agando, een bergachtig gebied op La Gomera.

Volgens verklaringen van de Guardia Civil werd Diana die dag nog gezien door enkele inwoners van het eiland. De lokale autoriteiten hebben vanaf het begin van haar verdwijning zoektochten georganiseerd vanuit de plek waar haar voertuig werd aangetroffen.

Moeilijke taak

Het landschap van La Gomera maakt de zoektocht bijzonder lastig. Tot nu toe zijn speurhonden en een helikopter ingezet, maar er is nog geen spoor van Diana gevonden. De gerechtelijke tak van de autoriteiten onderzoekt nu ook haar mobiele telefoon om te achterhalen met wie ze de laatste dagen contact heeft gehad:

“Er is nog steeds een mogelijkheid dat ze in veiligheid is,” aldus de woordvoerder van de Guardia Civil.Vanaf aankomende zaterdag zal stichting Signi een week lang het gebied doorzoeken met een team van vijf leden, drie speurhonden en drones. Volgens Esther Neerbos van de stichting zijn de honden getraind voor dit soort gevallen.

Begrijpelijkerwijs maken de directe naasten van Diana zich ernstige zorgen. Vooral omdat ze niet lang geleden nog last had van psychische klachten.



Scroll naar boven