rebel ridge netflix

Nieuwe film op Netflix blijkt gigantische hit: “beste actie thriller in jaren”

Zo nu en dan verschijnt er een film op Netflix die de top-10 lijst domineert. Rebel Ridge is zo een in het kwadraat. Deze nieuwste actie-thriller op Netflix heeft de tongen van het grote publiek losgemaakt, en dat kunnen wij maar al te goed begrijpen. Dit moet je weten:

Rebel Ridge op Netflix

Een film die politieke problemen behandelt kan functioneren als een soort brandalarm dat het publiek aanzet tot actie. Jeremy Saulniers nieuwe film, “Rebel Ridge,” nu te zien op Netflix, bevindt zich op deze plek. Dit actiedrama over de wijdverbreide legitimering van misstanden door politiekorpsen is een regelrechte hit.

De film speelt zich af in het fictieve stadje Shelby Springs, waar het politiekorps zijn kas spekt via civiele inbeslagnemingen, willekeurig uitgevoerd en zonder wettelijke rechtvaardiging. Deze voortdurende praktijk heeft een web van wreedheid, bedrog en corruptie gecreëerd waarin vele ongelukkigen verstrikt raken.

Het verhaal

Een van die ongelukkigen is de hoofdpersoon van de film, Terry Richmond (Aaron Pierre), een jonge zwarte man die op een fiets de stad inrijdt, met een rugzak op zijn rug, om borgtocht te betalen voor een neef. Op een lange en verlaten landweg worden hij en zijn fiets door twee agenten opzettelijk omvergereden met hun auto.

Zonder hem officieel te arresteren, houden ze hem aan en onderwerpen hem aan een fouillering, waarbij ze zijn toestemming afdwingen met bedreigingen. In zijn rugzak vinden ze een zak met contant geld – zesendertigduizend dollar, waarvan tienduizend bedoeld is voor borgtocht en de rest om een vrachtwagen te kopen en een boottransportbedrijf te beginnen.

Rebel Ridge | Official Trailer | Netflix

Ze beweren dat ze vermoeden dat het geld eerder deel uitmaakt van een drugshandel-complot, nemen het geld in beslag en sturen hem op weg. Maar Terry is niet alleen. Wanneer hij geen hulp krijgt van de autoriteiten, helpt een jonge assistent van de rechtbank, Summer McBride (AnnaSophia Robb), hem.

Zij gidst Terry door een doolhof van corruptie. Ze doorzoekt stiekem dossiers en ontdekt een dubieus patroon van schijnbare samenspanning tussen de politie en de lokale rechtbank, waarbij sprake is van twijfelachtige arrestaties en opsluitingen. Wanneer Terry zich realiseert dat er geen hulp komt, besluit hij over te gaan tot actie.



Scroll naar boven