Ryan gedroeg zich te westers, dus bracht de familie haar om: “smeekte al tijden om hulp”

Vrijdag mochten de broers (22 en 25) zich verantwoorden voor de rechterlijke macht in Lelystad. Beiden ontkennen iets te maken te hebben gehad met de gruwel die hun zus is aangedaan. Toch spreekt alles tegen hen. In dit artikel gaan we dieper in op dit onderzoek.

Ryan al Najjar

In de nacht van 28 op 29 mei vond er een gruwelijke en tragische gebeurtenis plaats, waarbij de nog maar 18-jarige Ryan al Najjar om het leven kwam. Volgens het OM was het gepland door haar vader Khaled, warbij haar twee broers onmisbare schakels waren. De broers kregen opdracht om hun jongere zusje om te leggen en in het water te dumpen.

Er mocht en zal geen enkel spoor meer te vernemen zijn van zijn dochter. In de familie app werd er over gesproken, en de berichten van vader Khaled zijn alleszeggend: “Een slang als kind zou nog eervoller zijn. Laat de vissen haar maar opvreten,” stuurde hij in een van zijn berichten.

De avond van 27 mei

De avond van 27 mei haalden Mohammed en Muhanad hun zus op bij het huis van haar vriend in Rotterdam. Ryan wilde niet met hen mee en greep naar een mes, omdat ze vreesde voor de plannen van haar vader. Ze had eerder te maken gehad met bedreigingen en werd mishandeld.

Zit zou komen omdat ze ’te westers’ zou zijn geweest, waarbij ze met een vriend TikTok video’s zou hebben gemaakt. Dit zou haar familie zogenaamd ‘in verlegenheid hebben gebracht.’ Haar vriend wist haar uiteindelijk gerust te stellen door haar te verzekeren dat haar broers haar zouden beschermen. Ze besloot toch mee te gaan.



Scroll naar boven