Vreselijk nieuws bekend gemaakt over vier vermiste bergbeklimmers in Frankrijk

Vier alpinisten uit Italië en Zuid-Korea, die al drie dagen vermist waren, zijn aangetroffen op de Mont Blanc. Ze zijn bezweken door extreme vermoeidheid, aldus het Franse departement Haute-Savoie laten.

In de problemen

De klimmers kwamen in de problemen door slecht weer, waarna reddingsteams uit landen als Frankrijk en Italië werden ingezet voor een grootschalige zoekactie. Een Italiaans team begaf zich te voet naar de top, maar vond de lichamen niet. De Franse reddingsdienst gebruikte een helikopter om naar boven te gaan en ontdekte de lichamen op een hoogte van 100 tot 200 meter onder de top.

Zaterdag kwamen meldingen binnen bij de autoriteiten dat drie groepen klimmers zonder gidsen in moeilijkheden verkeerden. Twee Zuid-Koreaanse klimmers werden zondag in de ochtend gevonden. De helikopter van de Franse reddingsdienst bereikte de top van de berg uiteindelijk op dinsdag vroeg in de middag.

Ze brachten de lichamen naar beneden en informeerden de achterblijvende familieleden, aldus een verklaring. Met een hoogte van 4809 meter is de Mont Blanc de hoogste berg in Europa, afgezien van de bergen in de Kaukasus. De berg strekt zich uit over de grenzen van Frankrijk, Italië en Zwitserland.

f



Scroll naar boven