Bekende Nederlandse voetballer jaren de cel in om doodrijden kind (4)

Het hoger beroep in de zaak tegen de voetballer Rai Vloet, die veroordeeld werd tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar wegens zijn betrokkenheid bij een incident waarbij een kind het leven liet, bestaat niet meer, en dat heeft grote gevolgen voor hem.

Rai Vloet de bak in

In april vorig jaar werd de 29-jarige middenvelder door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar vanwege het veroorzaken van het tragische ongeluk waarbij de 4-jarige Gio Roos uit Zoetermeer omkwam.
Vloet was stomdronken, en hij kreeg een rijverbod van vier jaar.

Het bleek dat de voetballer heel veel te hard reed, met een maximale snelheid van 203 kilometer per uur. De officier van justitie hield rekening met een marge en ging uit van een snelheid van 193 kilometer per uur. Tijdens de periode van het hoger beroep mocht de toen 28-jarige Vloet in vrijheid blijven.

Schuld afschuiven

Maar het verhaal wordt nog gekker. Vloet probeerde de schuld af te schuvien op een vriend die daar toestemming aan gaf. Later gaf Vloet toe dat hij degene was die achter het stuur zat: “Zo’n tragische gebeurtenis, het was een schok,” verklaarde hij tegenover de rechter.

“Het heeft een diepe impact op je als mens, en je kunt niet meer helder denken. Toen ik besefte hoe ernstig het was, heb ik de waarheid verteld.” Kort na het ongeval werd Vloet weer opgenomen in de selectie van Heracles, maar eind maart 2022 werd zijn contract ontbonden. Vervolgens speelde hij een korte periode in Kazachstan. In september 2022 sloot Vloet zich aan bij het Russische FK Oeral, waar hij eerder dit jaar wegging.



Scroll naar boven