Videos laten allesverwoestende brand bij bedrijfspand Utrecht zien

Vanochtend, op vrijdag 6 september, is er een gigantische brand uitgebroken in De Meern, een wijk in Utrecht.De rookontwikkeling was groot, en momenteel probeert de brandweer het vuur onder bedwang te houden, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht.

Donkere rookpluim

En dit is niet de eerste keer dat in hetzelfde pand brand uitbreekt. Afgelopen maand was het op dezelfde plek ook al raak. Kort na het uitbreken van de brand werd bewoners aangeraden om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te schakelen. Dit advies blijft voorlopig nog van kracht.

De brand woedt op een industrieterrein in een gebouw aan de Strijkviertel. Het pand staat volledig in lichterlaaie en wordt volgens de veiligheidsregio als verloren beschouwd. Rond 09.00 uur vanochtend was het vuur nog niet onder controle.

Fotobron: Screenshot van video Justin Egberts/X

Brandweer zet alles op alles

De brandweer zet alles in om te voorkomen dat de vlammen overslaan naar aangrenzende panden.Vooralsnog is het niet nodig geweest om mensen te evacueren. Er zijn geen meldingen van gewonden. Buiten de gebruikelijke schadelijke stoffen die bij rookontwikkeling vrijkomen, zijn er geen andere gevaarlijke stoffen aangetroffen.

De oorzaak van de brand is nog niet vastgesteld. Eind augustus brak er ook al brand uit in dit bedrijfsverzamelgebouw. Het wordt dus afwachten wat de precieze oorzaak is. We houden je op de hoogte over de laatste ontwikkelingen.



Scroll naar boven