slapen met hond in bed

Nieuw onderzoek: vrouwen slapen liever naast hun hond dan naast hun partner

Hondenliefhebbers kunnen beamen dat het plezier van een trouwe viervoeter naast je in bed veel voordelen biedt. Meer dan alleen gezelschap zelfs. Nieuw wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het ook je slaapritme en kwaliteit kan bevorderen.

Nieuw onderzoek

Onderzoek van het Canisius College in Buffalo, New York, wijst uit dat vrouwen beter slapen wanneer hun hond naast hen ligt dan wanneer ze naast hun partner slapen. Al langer wordt beweerd dat het hebben van een hond diverse voordelen voor de gezondheid met zich meebrengt.

Denk aan het verlagen van gevoelens van angst en depressie en het stimuleren van lichaamsbeweging. Nu tonen onderzoekers aan dat vrouwen aanzienlijk beter slapen met een hond aan hun zijde dan met hun partner of een kat. Best bizar als je het ons vraagt.

Why Does Your Dog Sleep With You? 7 Reasons You'll Love

Zoveel mensen slapen met hun hond in bed

Het onderzoek betrof een groep van 962 vrouwen uit de Verenigde Staten, van wie 55 procent aangaf het bed te delen met ten minste één hond, terwijl 31 procent sliep met ten minste één kat. Daarnaast had 57 procent van deze vrouwen ook een menselijke partner in bed.

Uit de studie, geleid door professor Christy L. Hoffman, bleek dat honden hun vrouwelijke slaappartners minder vaak storen dan katten of mensen doen: “Hondeneigenaren volgen vaak het vroege ochtendritueel van hun huisdier, wat bijdraagt aan een stabieler slaapritme.”

honden in bed
bron: Pexels/Inge Bernaers

“Daarnaast sluit het slaappatroon van honden beter aan bij dat van mensen dan dat van katten.” Ook ontdekten ze dat vrouwen zich aanzienlijk veiliger voelen met een hond naast hen. “Vrouwen met een hond in bed ervaren een geruststellend gevoel, wetende dat hun hond hen kan waarschuwen bij een poging tot inbraak of andere noodsituaties,” legt Hoffman uit. “Katten bieden dit gevoel van veiligheid veel minder.”



Scroll naar boven