Nederlandse motorrijder (55) rijdt van klif tijdens vakantie in Italië

Hartverscheurend nieuws uit Italië, waar een 55-jarige Nederlandse motorrijder vorige week is omgekomen na een val van een hoge klif. De man raakte de controle over zijn motorfiets kwijt en viel zeker tweehonderd meter naar beneden, aldus de Italiaanse krant Torino Cronaca.

Nederlander rijdt van cliff

Dit wordt gemeld door het Italiaanse nieuwsmedium Torino Cronaca. Volgens onderzoek van de autoriteiten reed de toerist op een provinciale weg in de buurt van Serre Marie, een historisch fort nabij Turijn. Het is nog onduidelijk waardoor de Nederlander de controle over zijn voertuig verloor.

De mogelijkheid van een medische aandoening, een verkeerde beweging of de aanwezigheid van een dier op de weg wordt op dit moment onderzocht. Reddingsdiensten uit Italië razendsnel snel ter plaatse om de man te helpen, maar hun inspanningen mochten niet baten. De autoriteiten zetten het onderzoek naar de omstandigheden van het voorval voort.

Ongelukken in het buitenland

Jaarlijks raken honderden Nederlanders betrokken bij verkeersongevallen in het buitenland. Volgens cijfers van de ANWB en het Ministerie van Buitenlandse Zaken vinden er jaarlijks zo’n 200 tot 300 ernstige verkeersongevallen plaats met Nederlandse vakantiegangers en expats in landen als Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië.

Vaak zijn deze ongevallen te wijten aan onbekendheid met de lokale verkeerssituaties, vermoeidheid door lange ritten of onvoorspelbare omstandigheden zoals plotseling overstekende dieren of onverwachte wegomstandigheden. Deze incidenten resulteren niet alleen in materiële schade, maar ook in gewonden en soms zelfs in fatale afloop.

Foto’s alleen ter illustratie, afkomstig van: Google Maps/Pexels



Scroll naar boven