confrontatie joost klein eurovisie

Gesprekken van grote ruzie Joost Klein en cameravrouw gelekt: “steeds agressiever”

De Zweedse krant Aftonbladet zegt dat de cameravrouw die een intimiderende beweging van Joost Klein ondervond, zich “angstig en kwetsbaar” voelde tijdens het incident op het Eurovisie Songfestival. Deze informatie is gebaseerd op de verslagen van de gesprekken tussen Klein en de vrouw met de autoriteiten.

Verslagen schetsen grimmig beeld

Uit de verslagen blijkt ook dat er eerder in de week van het Eurovisie Songfestival al een confrontatie was tussen de cameravrouw en Klein. Dit gebeurde toen ze hem filmde voor backstage-opnames. Klein zou de vrouw destijds hebben verzocht te stoppen met filmen, maar ze bleef doorgaan.

Dit omdat hij eerder had ingestemd met het filmen: “Ik deed gewoon mijn werk,” verklaarde de vrouw. Na dit eerste incident bood het Nederlandse team excuses aan en verzekerde dat “Joost zich niet meer op een dergelijke manier zou gedragen.”

Tweede incident

Tijdens het tweede incident, toen Klein opnieuw een bedreigende beweging maakte, reageerde de vrouw aanvankelijk niet, omdat ze dacht dat het een grap was. Uit de verklaringen blijkt dat de vrouw tijdens haar eerste gesprek met de autoriteiten aangaf dat Klein “steeds bozer en bozer werd”,

En dit bezorgde haar een gevoel van angst en kwetsbaarheid. Nu eist de vrouw een schadevergoeding van ongerekend ongeveer 600 euro. Joost daarentegen kijkt er allemaal iets anders tegenaan. Hij geeft aan dat hij het zich niet meer kan herinneren: “Ik herken mezelf niet in deze situatie.”



Scroll naar boven