hondje aangevallen in bos

Arm hondje Bruno (12) zwaar toegetakeld tijdens het uitlaten: “bos in gesleurd door iets”

In Harderwijk heeft een mogelijke nieuwe aanval van een wolf behoorlijke indruk achtergelaten. Geertje de Mos was afgelopen zaterdag getuige van een angstaanjagend incident waarbij haar twaalfjarige hond Bruno, een kruising tussen een teckel en een jackrussellterriƫr, in een losloopgebied in het bos, werd gegrepen door iets.

Vermoedelijke wolvenaanval

En dat is waarschijnlijk een wolf. Het dier greep het arme beestje rond half 12 ’s ochtends in zijn bek en vluchtte weg. Niet lang daarna kwam Bruno, die op dat moment behoorlijk gehavend was, terug rennen: “Bruno is normaal gesproken gezond en fit.’

“Hij maakt elke dag een uur lange wandeling in het bos, maar dat zullen we nu niet meer doen,” voegt ze eraan toe. Een DNA-onderzoek moet bevestigen of het werkelijk om een wolf gaat. Op sociale media is een video van het dier verspreid, en volgens de Zoogdiervereniging blijkt uit deze beelden dat het inderdaad om een wolf gaat.

Roofdier

Hoewel het momenteel nog onduidelijk is of het daadwerkelijk gaat om een wolvenaanval, ligt dit scenario wel op de loer. Door de verwondingen die het beestje opliep, is het duidelijk dat het hier waarschijnlijk gaat om typisch gedrag van een roofdier.

Bruno is inmiddels overgebracht naar de intensive care van de spoedkliniek in Utrecht, waar hij zaterdagavond een operatie onderging. Of hij het incident zal overleven, is nog onzeker. Geertje hoopt dat er maatregelen zullen worden genomen om herhaling van dit soort aanvallen te voorkomen.

Foto alleen ter illustratie & afkomstig van: YouTube/The Smart Canine



Scroll naar boven