Loslopende honden takelen zeehond op Texel toe

Loslopende honden takelen zeehond op Texel toe: “als speeltje gebruikt”

Een zeehond op Texel heeft zijn verwondingen niet overleefd na een aanval door twee honden. “Een traumatische ervaring voor het dier en schokkend voor de omstanders,” aldus Ecomare, het centrum voor wadden en Noordzee op het Noord-Hollandse waddeneiland Texel.

Gezin ontdekt gruwelijk beeld

Een gezin ontdekte de aangespoelde zeehond afgelopen vrijdag op het strand. Terwijl ze in gesprek waren met een medewerker van Ecomare, werden ze getuige van een onverwachte aanval: twee honden stormden op de zeehond af, vielen het weerloze dier aan en slingerden hem zelfs de lucht in.

Toen de medewerker arriveerde, had de eigenaresse de honden al weggebracht. Aanvankelijk leken de verwondingen van de zeehond niet ernstig, maar in de loop van het weekend verslechterde zijn toestand. Zondag is het dier uiteindelijk bezweken aan de gevolgen van de aanval.

Aanval op Zeehond op Texel

De zeehondenopvang op Texel roept hondeneigenaren op om zich bewust te zijn van de gevaren die hun doorgaans vriendelijke huisdieren kunnen vormen: “Mensen die ervan overtuigd zijn dat hun hond nooit zoiets zou doen, kunnen voor onaangename verrassingen komen te staan.’

‘Op Texel kunnen ze ineens in contact komen met schapen, hazen en zeehonden, dieren waarmee hun hond wellicht nog nooit te maken heeft gehad. Helaas heeft dit regelmatig nare gevolgen,” aldus een woordvoerder van Ecomare in een interview met Hart van Nederland.



Scroll naar boven