passagiersvliegtuig stort neer

Videos laten zien dat vol passagiersvliegtuig neerstort op woonwijk in Brazilië

Een passagiersvliegtuig met 61 mensen aan boord is vrijdagmiddag in de buurt van São Paulo neergestort, waarbij geen van de inzittenden het overleefde, aldus een verklaring van luchtvaartmaatschappij Voepass. De beelden die via sociale media worden gedeeld tonen het moment waarop het vliegtuig neerstort.

Passagiersvliegtuig stort neer

“Met diepe spijt moet het bedrijf melden dat alle 61 personen aan boord van vlucht 2283 ter plaatse zijn omgekomen,” verklaarde Voepass, waarbij het aantal slachtoffers werd gecorrigeerd van een eerdere schatting van 62. Aan boord bevonden zich 57 passagiers en vier bemanningsleden, volgens de luchtvaartmaatschappij.

De luchtvaartmaatschappij geeft aan dat alle passagiers Braziliaanse documenten bij zich hadden, hoewel het nog onduidelijk is of sommige passagiers ook een tweede nationaliteit hadden. Uit vluchtgegevens blijkt dat het tweemotorige vliegtuig in slechts één minuut meer dan 5 kilometer daalde.

Angstaanjagende videos

Video’s die op sociale media verschenen laten zien hoe het vliegtuig in een spiraalvormige beweging uit de lucht viel voordat het de grond raakte, terwijl omstanders in de buurt geschrokken reageerden. In een andere video is het wrak van het vliegtuig te zien, dat in brand stond op de grond.

De vlucht was vertrokken vanuit Cascavel, gelegen in de Braziliaanse staat Paraná, en had als bestemming Guarulhos, in de staat São Paulo. Kort voor 13:30 uur lokale tijd (12:30 uur ET) werd het contact met het vliegtuig verbroken, volgens gegevens van Flightradar24.

Het laatste signaal van het vliegtuig werd om 13:22 uur lokale tijd geregistreerd. Er is nog geen informatie beschikbaar over wat de crash heeft veroorzaakt, vertelde Voepass CEO Eduardo Busch tijdens een persconferentie.”De volledige bemanning was goed opgeleid.”



Scroll naar boven