man laat zich bijten door zwarte weduwe

Man laat zich met opzet bijten door Zwarte Weduwe, een van de giftigste spinnen ter wereld

Als je een spinnenfobie hebt, dan is het verstandig om je voor te bereiden op een ongemakkelijke verhaal. In een actie die bij velen net nekhaar overeind zal zetten, besloot een man zich bewust te laten bijten door een Zwarte Weduwe.

Jack Schonhoff

Jack Schonhoff plaatste een video op zijn YouTube-kanaal waarin hij probeert enkele misverstanden over deze beruchte spin uit de wereld te helpen. Dit soort video’s zijn typisch voor zijn kanaal, waar Jack – afhankelijk van wie je het vraagt, dapper of roekeloos – vaak in contact komt met bijzonder onaangename insecten.

Het is één ding om alleen maar naar deze dieren te kijken, maar iets heel anders om ze doelbewust toe te staan om je te bijten of steken. Hoewel de Zwarte Weduwe een angstaanjagende reputatie heeft, is het sterftecijfer door haar beet zeer laag. Volgens Adam’s Pests overlijden jaarlijks slechts enkele mensen als direct gevolg van een beet.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Jack Schonhoff (@jacksworldofwildlife)

Een beet van een Zwarte Weduwe

Diegenen die het echt slecht treffen zijn vaak mensen met een verzwakt immuunsysteem of die een allergische reactie op het gif ontwikkelen. Hoewel de kans klein is dat je overlijdt, kan het gif van de Zwarte Weduwe toch leiden tot intense pijn en ongemak, zoals lage rugpijn, die Jack omschreef als ‘de meest pijnlijke ervaring in mijn leven’.

Het duurde bijna twee weken voordat Jack zich weer volledig normaal voelde na de beet. Ondanks de hevige pijn gebruikte hij de video om te laten zien dat hoewel Zwarte Weduwen niet onderschat moeten worden, ze ook niet de dodelijke dreiging zijn die hun reputatie suggereert.

Black Widow BITE! The EXTENDED CUT



Scroll naar boven