Laat je huisdier nooit alleen met dit voorwerp!

Waarschuwing nadat huis in de fik vliegt: “Laat je huisdier nooit alleen met dit voorwerp!”

Een hond wordt vaak gezien als de beste vriend van de mens, maar mijn beste vriend zou in grote problemen komen als hij mijn huis binnen enkele seconden in vlammen zou laten opgaan. Alsof er al niet genoeg dingen zijn om je zorgen over te maken, moet je nu ook nadenken over de mogelijkheid dat je huisdier een brand kan veroorzaken.

Huisdier zet huis in de fik

Huisdieren zijn een fantastische toevoeging aan je gezin, ze brengen plezier, mooie herinneringen en soms zelfs onverwachte problemen, zoals een brand. Vorige maand heeft de plaatselijk brandweer uit Tulsa, VS, een waarschuwing afgegeven aan huisdiereigenaren.

Ze lieten hierbij een video van een beveiligingscamera zien waarop te zien was hoe een kamer in brand vloog nadat de hond van de eigenaar aan het kauwen was op een powerbank. Een woordvoerder liet weten: “Ik wil uw aandacht vestigen op een serieus probleem dat brandweerkorpsen treft overal ter wereld.

Dog causes house fire after chewing on a battery in Oklahoma

Laat je huisdier nooit alleen met een powerbank

“Branden veroorzaakt door lithium-batterijen. Deze batterijen staan bekend om het opslaan van veel energie in een kleine ruimte. Wanneer deze energie echter ongecontroleerd vrijkomt, kan dit hitte, ontvlambare en giftige gassen veroorzaken en zelfs tot explosies leiden.”

Hij waarschuwde dat dergelijke incidenten kunnen ontstaan door verschillende oorzaken, zoals schade aan de batterij, overbelasting of blootstelling aan hitte. Op de video is te zien hoe een hond op de batterij aan het kauwen is, die op z’n beurt vloeistof begint te lekken, die het hondenkussen in de brand steekt.

Hij zei hierover: “Veel mensen bewaren deze batterijen in hun huis voor gemak, zonder zich bewust te zijn van de potentiĆ«le gevaren. Het is essentieel dat u de richtlijnen van de fabrikant volgt bij het gebruik van lithium-ionbatterijen, alleen goedgekeurde opladers gebruikt en ze buiten het bereik van kinderen en huisdieren houdt.”



Scroll naar boven