slechte omstandigheden olympisch dorp

Gouden medaille winnaar slaapt op parkbankje door ‘slechte omstandigheden’ Olympisch dorp

Olympisch kampioen Thomas Ceccon noemde zijn verblijf in het Olympisch Dorp ‘onder de maat’ Het Olympisch Dorp heeft flinke kritiek over zich geen gekregen nadat een gouden medaillewinnaar slapend naast een parkbankje werd aangetroffen.

Slechte omstandigheden Olympisch dorp

Je zou denken dat de beste atleten ter wereld enthousiast zouden zijn over hun verblijf in speciaal ontworpen accommodaties. Toch heeft de Italiaanse zwemmer Thomas Ceccon stevige kritiek geuit op de omstandigheden in het dorp. Ondanks dat hij deze week twee medailles won, klaagde hij over zijn verblijf.

Hij noemde het ‘onder de maat’ en vond blijkbaar dat buiten slapen beter was dan in een kamer met een kartonnen bed. Hij deed een dutje op de grond. Op een foto is te zien hoe hij op een witte handdoek op het gras onder een boom ligt te slapen, naast een bankje.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Nicolò Martinenghi (@nicolomartinenghi)

Roeier plaatst foto

De fotograaf van de foto is de Saoedische roeier Husein Alireza. Hij betrapte Ceccon tijdens zijn dutje en plaatste de foto op zijn Instagram-account, met de locatie gemarkeerd als het Olympisch Dorp. De 23-jarige zwemmer heeft sinds zijn verlies tijdens de 200 meter rugslagfinale op woensdag 31 juli kritiek geuit op zijn accommodatie.

Hij vertelde verslaggevers: “Er is geen airconditioning in het dorp, het is heet, het eten is slecht. Veel atleten verhuizen om deze reden: het is geen excuus, het is de realiteit die misschien niet iedereen kent. Het is moeilijk om zowel ’s nachts als ’s middags te slapen.

“Normaal gesproken slaap ik ’s middags altijd als ik thuis ben: hier heb ik veel moeite vanwege de hitte en het lawaai.” De Italiaanse zwembond FIN heeft zelfs moeten verduidelijken dat de video van Ceccon die slaapt niets te maken heeft met zijn eerdere opmerkingen over het Olympisch Dorp.

Klagende atleten

Ceccon is echter niet de enige atleet die kritiek heeft op de omstandigheden in het Olympisch Dorp. Coco Gauff van Team USA deelde dat een van haar vrouwelijke tenniscollega’s het dorp verliet omdat ze vond dat de kamers ‘te krap’ waren.

De Australische waterpolospeelster Matilda Kearns meldde ook dat ze ‘al een massage had ondergaan om de ongemakken van het slapen op de matras in het Olympisch Dorp te verlichten.’ De kritiek op de Olympische Spelen blijft komen, en het lijkt erop alsof het nog niet afgelopen is.

slechte omstandigheden olympisch dorp
bron: YouTube/Instagram/huseinalireza



Scroll naar boven