digitale euro op komtst

De digitale euro komt er officieel aan: hier moet je rekening mee houden

De Europese Centrale Bank (ECB) is momenteel druk bezig met het ontwikkelen van een digitale euro. Deze nieuwe valuta is bedoelt om het financiële systeem stabieler te maken. Wat betekent dit voor de gemiddelde persoon? En welke voor- en nadelen brengt dit met zich mee?

Digitale Euro

Voor de duidelijkheid: op het moment kunnen we op twee manieren betalen. Je hebt contant geld, denk aan munten en biljetten, en giraal geld. Dit staat bijvoorbeeld op een bankrekening waarmee je kan betalen met een pinpas zoals we die allemaal kennen.

De digitale valuta betekent dat hier een derde vorm bij gaat komen. Het idee is dat deze digitale valuta dezelfde functies biedt als de euro’s op je bankrekening, met betalingen die kunnen worden gedaan via een pas of smartphone. Het lijkt op min of meer hetzelfde. Toch zit er wel een groot verschil in.

The Digital Euro - Easy, Safe, Fast, Reliable

Dit betekent het voor jou

Het grootste verschil voor de gebruiker is dat dit geld, in plaats van door commerciële banken, wordt beheerd door de door de Europese Unie aangestuurde ECB. De ECB bevindt zich momenteel nog in de voorbereidingsfase van deze digitale euro, een proces dat tot eind volgend jaar zal duren.

Tijdens deze periode werkt de ECB aan het ontwerp en de technische vereisten om de digitale euro te realiseren. De uiteindelijke beslissing om de digitale euro in te voeren zal afhangen van de goedkeuring van de relevante wetgeving door het Europees Parlement.

Meer verhalen zoals deze lezen? Laat dan zeker een reactie achter op on ze Facebookpagina!



Scroll naar boven