Olympisch bokser die geslachtstest faalde laat tegenstander na 45 seconden huilend stoppen

Een bokser die eerder dit jaar werd uitgesloten van deelname aan de Wereldkampioenschappen omdat ze faalde voor testosteron- en geslachtstests, heeft haar openingswedstrijd op de Olympische Spelen gewonnen nadat haar tegenstander zich terugtrok.

Sloopt tegenstanders

De Algerijnse Imane Khelif won in slechts 46 seconden nadat de Italiaanse Angela Carini zich donderdag terugtrok in de 66kg-categorie. Het paar had slechts een paar stootwisselingen voordat Carini het gevecht opgaf – een uiterst ongebruikelijke gebeurtenis in het olympisch boksen.

Carini’s hoofdbescherming raakte blijkbaar tweemaal los voordat ze stopte. De Italiaanse weigerde Khelif’s hand te schudden nadat de beslissing was aangekondigd, en huilde in de ring voordat ze vertrok: “Het deed zoveel pijn. Ik ben er kapot van. Ik ging de ring in om mijn vader te eren,” zei Carini.

“Mij is vaak verteld dat ik een krijger ben, maar ik geef de voorkeur aan stoppen voor mijn eigen gezondheid. Ik heb nog nooit zo’n klap gevoeld. Na de tweede klap, en na jarenlange ervaring in de ring en een leven vol vechten, voelde ik extreme pijn in mijn neus.”

Khelif zei na het gevecht: “Allereerst bedank ik het hele Algerijnse volk, na deze eerste overwinning. Ik hoop een tweede overwinning te behalen om een medaille veilig te stellen, en dan denken aan de gouden medaille.” En dat is de hele organisatie van de Olympische Spelen op veel kritiek komen te staan:



Scroll naar boven