Engelen bestaan: ultieme goeddoenster schenkt peperduur huurhuis aan Bram (33)

In een tijd waar individualisme centraal staat, en het soms lijkt alsof het ieder voor zich is, kunnen we goedheid in elke vorm gebruiken. Bram Brekelmans is hier getuige van geweest doen de eigenaresse van zijn huurwoning afgelopen februari op 87-jarige leeftijd overleed.

Engelen bestaan

Over twee weken tekent hij en is hij officieel eigenaar van de twee-onder-eenkapwoning in het Limburgse Vaals. En, wat denk je: Mogelijk is hij niet de enige in het dorp die een huis erft. De 33-jarige onderwijsassistent is nog steeds verbaasd. “Ik heb haar maar één keer ontmoet.’

‘We kenden elkaar eigenlijk niet. En nu krijg ik zomaar een huis cadeau… In deze tijd, waarin je vaak brutaal moet zijn om vooruit te komen, zijn er dus nog zulke lieve mensen. Dat is hartverwarmend.” En dat is een understatement. Naar verluidt is het huis tussen de 255.0000 en 280.000 euro waard:

Huizenprijzen blijven stijgen, wel meer transacties 

“Als ik het nu zou verkopen, zou ik er 280.000 tot 290.000 euro voor krijgen. Het enige wat ik moet betalen is 75.000 euro erfbelasting. Dus ik heb in feite twee ton gekregen. Geweldig, toch? Ik ga mijn huis zeker niet verkopen. Ik heb er alles aan gedaan om het te behouden.”

Bram waarschijnlijk niet de enige

Het is waarschijnlijk dat Bram niet de enige gelukkige is in Vaals, een kleine gemeente met iets meer dan 10.000 inwoners in Zuid-Limburg. In het dorp gaat het gerucht dat de overleden weldoener uit het nabijgelegen Lemiers, die succesvol was met haar groente- en fruitbedrijf, nog meer onroerend goed had en vrijwel alles aan haar huurders heeft nagelaten.

Wil jij meer verhalen lezen van ons? Vergeet dan niet een reactie achter te laten op onze Facebookpagina. Jouw mening betekent alles voor ons.



Scroll naar boven