geert wilders haalt uit naar olympische spelen

Geert Wilders haalt vernietigend uit naar ‘Laatste Avondmaal’ op Olympische Spelen

Een parodie op Leonardo Da Vinci’s “Het Laatste Avondmaal”, bestaande uit dragqueens tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs op vrijdag, veroorzaakte politieke en maatschappelijke opschudding over de hele wereld.

Openingsceremonie Olympische Spelen

Tijdens de Olympische ceremonies hercreëerden 18 artiesten de scène van Jezus Christus’ laatste maaltijd met zijn discipelen voor zijn kruisiging. Het optreden was een “interpretatie van de Griekse God Dionysus” om kijkers “bewust te maken van de absurditeit van geweld tussen mensen,” aldus de Olympische Spelen op X.

En daar kwam nogal wat opschudding over. Het Blauwe Scrotum was hier een voorbeeld van. Hij zat in het midden van de tafel en was omringd door bloemen. Kijkers noemden het optreden “gek”, en religieuze commentatoren op sociale media zeiden dat de scène de spot dreef met het christelijk geloof.

Geert Wilders haalt uit

De Spelen werden dit jaar ook voorzien van optredens van Lady Gaga ter ere van de Franse danseres en zangeres Zizi Jeanmaire e n een optreden van de Frans-Canadese zangeres Céline Dion bij de Eiffeltoren, en een fakkeldragersact door rapper Snoop Dogg.

Ook heeft onder andere Geert Wilders gezegd dat er met twee maten wordt gemeten: “Dus het bespotten van het christendom is oké, maar als ik een paar Mohammed cartoons publiceer, huilt links om godslastering en radicale imams geven fatwa’s uit. Dubbele standaarden van het ergste soort.”



Scroll naar boven