celine dion olympische spelen

Céline Dion’s eerste optreden na ziekte op Olympische Spelen zorgt voor tranen met tuiten

De zangeres bracht het publiek in vervoering met een hartverscheurende, adembenemende uitvoering van ‘L’Hymne à l’amour’. Celine Dion liet fans verbijsterd achter met haar ontroerende optreden, waarbij velen zeiden dat ze een anders ’teleurstellende’ openingsceremonie van de Olympische Spelen had gered.

Céline Dion op Olympische Spelen

Op X schreef iemand: “Celine Dion. Zo de moeite waard om op te wachten!!” Een ander zei: “Celine Dion redt de openingsceremonie #Paris2024”. Een derde deelde: “#Paris2024 bewaart de felste ster tot het laatst. Een triomf voor de eeuwige #CelineDion.”

Dion zou op wereldtournee gaan, maar moest in mei van vorig jaar emotioneel aankondigen dat ze deze zou moeten annuleren terwijl ze vocht tegen een ziekte. De zangeres bracht een emotionele verklaring uit waarin ze haar excuses aanbood voor de annulering: “Het spijt me zo om jullie weer teleur te stellen.’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Céline Dion (@celinedion)

“Het spijt me zo”

‘Ik werk heel hard om mijn kracht terug te krijgen, maar touren kan erg moeilijk zijn, zelfs als je op je best bent. Het is niet eerlijk om de shows steeds uit te stellen, en hoewel het mijn hart breekt, is het beter om nu alles te annuleren totdat ik echt klaar ben om weer op het podium te staan.’

“Ik wil dat jullie allemaal weten dat ik niet opgeef… en ik kan niet wachten om jullie weer te zien!” Dion zou later toegeven dat ze ‘bijna was doodgegaan’ als gevolg van haar gevecht tegen de ziekte. Het optreden van de zangeres markeerde haar eerste sinds de diagnose van het Stiff Person Syndroom.

Stiff Person Syndroom is een zeldzame neurologische aandoening die stijfheid over het hele lichaam veroorzaakt en zich zal ontwikkelen tot spierspasmen. Deze kunnen door verschillende factoren worden getriggerd.Dion verscheen op de Grammy’s van 2024, waar ze duidelijk emotioneel was en op het punt stond in tranen uit te barsten.

Bekijk haar fantastische optreden hieronder:



Scroll naar boven