lelijkste hond ter wereld 2024

‘Wild Thang’ officieel bekroond tot lelijkste hond ter wereld 2024

Voor Pekingees Wild Thang en zijn eigenaar Ann Lewis is het binnenhalen van de titel “Lelijkste Hond ter Wereld” geen belediging, maar een ware eer. De hond uit Oregon, VS, werd in 2024 bekroond tot winnaar van de jaarlijkse World’s Ugliest Dog-competitie, die op vrijdag 21 juni plaatsvond tijdens de Sonoma-Marin Fair in Californië.

Niet ‘lelijk’, maar uniek

Volgens de website van de competitie, die sinds 1988 wordt gehouden, draait het evenement niet om het belachelijk maken van ‘lelijke’ honden, maar om plezier te hebben met unieke karakters en te laten zien dat deze honden echt mooi zijn. De naam van de wedstrijd zegt alleen iets anders.

De achtjarige hond, wiens tong altijd uit zijn bek hangt, won een cheque van $5.000 en een reis naar New York City, waar hij op maandag 24 juni te zien zal zijn in de Today-show van NBC. Vorig jaar werd Wild Thang kort genoemd in de Today-show, omdat hij tweede werd in de wedstrijd van 2023, achter een zeventienjarige chihuahua-mix.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Wild Thang (@wildthangofficial)

Wild Thang in de schijnwerpers

De overwinning kwam na een lange weg voor de hond, die vijf keer aan de competitie heeft deelgenomen en de afgelopen drie jaar tweede werd. Volgens jurylid Fiona Ma was het dit doorzettingsvermogen die Wild Thang naar de overwinning hielp.

“Het feit dat hij altijd het bruidsmeisje was en nooit de bruid, raakte echt een gevoelige snaar bij ons,” zei Ma, de 34e penningmeester van de staat Californië, in een interview met de Associated Press na het evenement. “Hij verdiende het om te winnen.”

Pleiten voor adopteren huisdieren

Ze benadrukte ook een van de belangrijkste doelen van de show, namelijk het pleiten voor het redden en adopteren van huisdieren in plaats van ze te kopen. De meeste deelnemers zijn jaarlijks asielhonden of honden die op straat zijn gevonden.”

“Om tweede te worden van iedereen hier is een echte eer,” zei ze in een interview met The Star News. “Ik hou van deze hele competitie en het vieren van honden die perfect imperfect zijn.” Hoewel Wild Thang de officiële prijs won—op basis van een jurypanel dat Ma en anderen omvatte, nam runner-up Rome de “People’s Choice”-prijs mee naar huis.



Scroll naar boven