Medewerkster toont zielig kerstpakket van de Bijenkorf: ”Wat een grap!”

Kerst nadert snel, en voor veel werknemers betekent dat een kerstpakket. Maar in economisch moeilijke tijden is zo’n eindejaarsgeschenk lang niet altijd vanzelfsprekend. Het aanbod varieert sterk: waar de één een goed gevulde doos met lekkernijen ontvangt, krijgt een ander een voucher of zelfs helemaal niets.

Kerstpakket van de Bijenkorf

Een voorbeeld dat een tijd geleden viraal ging, komt van de Bijenkorf. Deze luxe warenhuisketen staat bekend om haar dure producten, variërend van Stone Island-kleding van duizenden euro’s tot exclusieve cosmetica. Toch waren de kerstpakketten voor de medewerkers allesbehalve royaal. Het cadeau? Een kerstbal. Klanten die minimaal 250 euro uitgeven, ontvangen precies dezelfde bal.

Het wordt nóg erger: een medewerker, Charlena, deelde een video waarin ze haar kerstbal uitpakte. Tot overmaat van ramp bleek de bal kapot. De Bijenkorf schrok van de storm aan kritiek op sociale media en besloot alsnog actie te ondernemen. Medewerkers krijgen nu een waardebon ter waarde van 50 euro. Maar er zit een addertje onder het gras: de bon kan alleen worden besteed in het filiaal waar de medewerker werkt.

@charlenafrancina De kapotte kerstbal hangt alsnog mooi in mn kerstboom( naast de BIJ van vorig jaar) #bijenkorf #kerst #kerstpakket #voorjou #foryou #fy ♬ origineel geluid – Charlena

Een teken van waardering?

De discussie over kerstpakketten roept bredere vragen op over hoe bedrijven hun personeel waarderen, vooral in economisch uitdagende tijden. Terwijl sommige organisaties kosten besparen, zien werknemers het kerstpakket nog steeds als een belangrijk gebaar van erkenning. Voor de Bijenkorf-medewerkers heeft de kerstbal vooral tot frustratie geleid – en tot veel memes online.

De kerstgedachte mag dan in sommige organisaties ver te zoeken zijn, de vraag blijft: wat is een kerstpakket zonder échte waardering?

Scroll naar boven